Montserrat

Montserrat och cava

Kataloniens magiska berg och lokala cava

Berget Montserrat som ligger väster om Barcelona är en av de mest populära destinationerna utanför Barcelona. Det tar drygt en timma att nå det fantastiska benediktinerklostret på 750 meters höjd, på en privat guidad tur, som kan kombineras med ett besök på en av de många spännande vingårdarna i området. En möjlighet till ett planerat besök på Freixenet, Codorniu eller Torres, som är några av de största producenterna av framför allt cava och vin, men vi har även kontakt med flera spännande mindre vingårdar, som producerar vin av högsta kvalitet.

Montserrat är Kataloniens heliga berg. Här finns både fantastisk natur, klostret har flera spännande verk av Subirachs (bildhuggaren bakom den moderna fasaden på La Sagrada Familia i Barcelona) och här sjunger världen äldsta gosskör. Turen kan skräddarsys efter hur lång tid gruppen har till förfogande. Om tiden räcker, finns det möjlighet att ta liften ända upp till toppen av berget. Härifrån har man inte bara utsikt till Barcelona, utan en klar dag ser man ända till Mallorca i öster.

Freixenet eller Cordorniu
Montserrat

Turen till Montserrat och vin-/cavagård arrangeras för grupper mellan 8 och 65 personer och genomförs med privat guide, buss och lokal chaufför. Har gruppen fler än 65 deltagare, delas den i två med var sin guide och buss. Det går även att kombinera turen till Montserrat med andra vinområden som Priorat.

Turens varaktighet
Välj mellan en tur på 7-8 timmar.

Priser
Priser från
60,50 €
per person.

Beställ erbjudande från Barcelona Corporate Travel