Vinprovning

Vinprovning

Vinprovning i Barcelona stad eller i de katalanska vinregionerna

Barcelona Corporate Travel erbjuder flera olika vinprovningar i Barcelona och i vinregionerna utanför staden. Vinprovningen kan antingen göras på vingårdar i vinregionerna utanför Barcelona, eller på en vinbar/restaurang i Barcelona.

Katalonien har 11 vinregioner att välja mellan och vi erbjuder vinprovningar från alla dessa regioner och från flera större och mindre vinregioner i övriga Spanien: Rioja, Ribera del Duero, Toro, Bierzo m.fl.

Vinprovningen kan arrangeras i kombination med middag eller på en vinbar tillsammans med snacks, den kan göras som ett blindtest eller vinprovning med påföljande möjlighet att köpa i en vinbutik i Barcelona.

Barcelona är samtidigt den spanska stad som har flest Michelin-stjärnor, vilket innebär att man har möjlighet att prova vin tillsammans med gourmémat. Och så har Barcelona en vinbar, som av flera stora internationella medier har kallats för världens bästa vinbar.
Här följer några av de olika vinprovningar vi kan erbjuda i Barcelona:

Vinprovning i Penedès

City Tours Barcelona arrangerar vinprovningar på flera vingårdar i vinregionen Penedès. Vi kan arrangera vinturer till det stora vinhuset Torres, som producerar mer än 50 miljoner flaskor per år, eller till en av de mindre kända vingårdarna i regionen. Möjligheterna för vinprovning är praktiskt taget oändliga: prova 1, 2, 3 eller flera lokala viner tillsammans med en lokal sommelier, få en privat tur i vinodlingarna och smaka på druvorna eller kör jeep genom området.

Vinprovning i Priorat

Vinregionen Priorat ligger lite längre bort än Penedès, men resan är väl värd besväret! Priorat producerar för ögonblicket flera av Spaniens mest populära och spännande viner. Genom att det kommit nya metoder och druvor till området under de senaste decennierna, har kvaliteten stigit betydligt.

Barcelona Corporate Travel samarbetar med flera av Barcelonas bästa vinbarer, restauranger och vinbutiker, och kan därför erbjuda flera spännande vinprovningar.

Turens varaktighet
7-8 timmar.

Priser
Priser från
50 €
per person

Kontakta City Tours