Priorat

Vintur till Priorat

Vinturen i Priorat bjuder på fantastiskt vin, gastronomi och vacker natur

Vår guidade tur till Priorat tar dig med på en fantastisk färd till ett av Europas bästa vindistrikt och här får du möjlighet att uppleva en spännande gourmélunch i en av de isolerade byarna i området.

Färdväg för vinturen till Priorat

Förslag på tidsprogram

9:00 Hämtning på hotellet
11:00 Besök på vinhus 1 i Priorat
13:00 Lunch i Priorat
15:00 Nytt vinbesök i Priorat
18:00 Ankomst till hotellet i Barcelona

Besök på första vingården i Priorat

Dagen börjar med hämtning i privat buss på gruppens hotell, varefter turen går söderut (körsträcka ca 1 tim 45 minuter) tills vi når det första vinhuset i Priorat: ett litet vinhus med några fantastiska viner och som ligger omgärdat av vacker natur. Här finns gott om tid för att fördjupa sig i vinmetoderna i området, besöka vinodlingarna och smaka på vinhusets kvalitetsviner.

Lunch i Gratallops

Efter det första vinbesöket går färden till Gratallops, staden där man producerar de bästa och mest kända vinerna i Priorat. Här serveras en läcker lunch, naturligtvis tillsammans med några av områdets klassviner.

Besök på andra vingården

I Gratallops gör vi ännu ett vinbesök. Vi ska besöka en vingård, som tillverkar några av områdets absolut bästa viner, och vi ska utöver att smaka på deras röda och vita viner även smaka på olivoljan. Den tillverkas på arbequina-oliven, och är en av de bästa olivoljorna man kan tänka sig, med mycket lågt syrainnehåll.

Efter denna fantastiska dag beger sig bussen tillbaka till Barcelona genom det vackra Montsant-området, och turen avslutas vid hotellet (eller på någon annan plats i Barcelona om gruppen så önskar).

Turens varaktighet
Från 7-8 timmar.

Priser
Priser från
85 €
per person

Kontakta City Tours